ETO, AKARYAKITTA KDV ve ÖTV İNDİRİMİ İSTEDİ
Eskişehir Ticaret Odası(ETO) Başkanı Metin Güler, akaryakıt fiyatlarının endişe verici boyutlara ulaştığının belirterek, akaryakıtta ÖTV ve KDV indirimine gidilmesi gerektiğini söyledi.
eto-akaryakitta-kdv-ve-otv-indirimi-istedi
  • 321
  • 08.03.2022 11:14:17

Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşın akaryakıt fiyatlarını endişe verici boyutlarda yükselttiğini, buna bağlı olarak üretim, işletme ve nakliye maliyetlerinin de arttığını belirten Güler, akaryakıt fiyatlarında uygulanan ÖTV ve KDV gibi vergilerde kısa süreliğine de olsa indirime gidilmesi gerektiğini ifade etti. Akaryakıt fiyatlarının küresel sebeplerden dolayı sürekli artış eğilimi göstermesinin yanında kurdaki aşırı oynaklık ve ilave vergilerin de fiyat artışlarında çok önemli rolünün olduğunu kaydeden Güler, nakliye giderlerinin iki katına çıktığını söyledi. Akaryakıt fiyatlarının daha da artmasından endişe duyduklarını dile getiren Güler, şunları kaydetti;

“Artan maliyetlerin doğrudan tüketiciye yansıtılmasından dolayı bu durum, enflasyonu yukarı yönlü hareket ettiriyor. Akaryakıtta yaşanacak düşüşün maliyetlere yansıması doğal enflasyonu da düşürecektir. Bu nedenle ticari faaliyetlerde kullanılan akaryakıt fiyatlarındaki ÖTV ve KDV gibi vergilerin acilen düşürülmesi gerekmektedir. Rusya ve Ukrayna arasında yaşanan savaşın hem enerji, hem akaryakıt fiyatlarını tırmandırmasıyla rakamlar endişe verici boyutlara gelmiştir. Bu duruma, yetkililerden bir an önce çare bulunmasını ve akaryakıt fiyatlarında ivedilikle indirime gidilmesini bekliyoruz.”