MELİKGAZİ BELEDİYESİ AKILLI UYGULAMALAR İLE TASARRUF ARAYIŞINDA
Melikgazi Belediyesi, evsel atıkların toplanmasında smart adı verilen akıllı sistemleri kullanarak, yakıt ve iş gücünden tasarruf etmeyi planlıyor.
melikgazi-belediyesi-akilli-uygulamalar-ile-tasarruf-arayisinda
  • 296
  • 01.03.2022 15:56:51

Son dönemde artan akaryakıt fiyatları nedeniyle tasarruf önlemlerine yönelen Melikgazi Belediyesi, evsel atıkların toplanmasında Türkçe karşılığı ‘akıllı’ anlamına gelen smart sistemleri devreye soktu.

Melikgazi Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu, ilçe sınırlarında bulunan evsel atık konteynerlerini harita sistemiyle konumlandırdıklarını,  kullanılan sistem sayesinde iş gücünden ve yakıttan büyük oranda tasarruf sağladıklarını söyledi.

Akıllı belediyecilik sistemlerini uygulayan örnek bir belediye olduklarını  ve "Smart Melikgazi" ile halkın günlük yaşamlarını kolaylaştıracak uygulamalar yaptıklarını belirten Başkan Palancıoğlu, "Belediye olarak akıllı şehir uygulamalarını daha çok çevre, ulaşım, yönetim, güvenlik, sağlık ve coğrafi bilgi sistemi alanlarında yoğunlaştırdık. İlçemizde bulunan evsel atık (çöp konteynerlerimiz) Smart Melikgazi haritasına konumlarıyla birlikte işleniyor. Tüm konteynerlerimiz haritamıza işlendikten sonra, konteynerlerin kullanım yoğunluğuna göre değerlendirmeler yapılacak olup, konteyner sayılarında azaltma, otomatik rotalama oluşturularak, yakıt tasarrufu planlanmaktadır. Mobil atık getirme merkezlerimiz, sıfır atık konteynerlerimiz, tekstil kutularımız, pil, elektronik atık, bitkisel atık yağ konteynerleri haritaya işlenmektedir. Bu sistemle vatandaşlarımız kendilerine en yakın atık kutularını görerek nereye atacaklarını görebiliyorlar. Bu sistem çok işimize yarayacak. Hayırlı olmasını diler, özveriyle çalışan mesai arkadaşlarıma teşekkür ederim.” ifadelerini kullandı.