KAYSO, İHRACATTAKİ İVMELENMENİN SÜRMESİNİ BEKLİYOR
Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitçi, ihracatta yaşanan yukarı yönlü ivmelenmenin yıl sonu hedeflerine ulaşmak adına kararlılıkla sürdürülmesi gerektiğini söyledi.
kayso-ihracattaki-ivmelenmenin-surmesini-bekliyor
  • 548
  • 29.04.2022 14:04:52

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) mart ayı ihracat rakamlarını açıkladı. Açıklanan verilere göre mart ayında Kayseri ihracatı bir önceki aya göre yüzde 19,88 oranında artarken, bu artış geçen yılın aynı ayına göre yüzde 17,71 olarak gerçekleşti. TÜİK 2022 yılı mart ayı ihracat verilerini değerlendiren Kayseri Sanayi Odası (KAYSO) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Büyüksimitci, "Mart ayı ihracatımız, bir önceki aya göre yüzde 19,88 artışla 378 milyon 468 bin dolar olarak gerçekleşti. Geçen yıla göre ilk üç aylık artışımız ise yüzde 16,85 oranında gerçekleşerek 951 milyon 163 bin dolar oldu. Yıllık bazda ise 33,31 oranında bir artışa sahibiz ki bununda hedeflerimiz açısından son derece önemli olduğunu düşünüyorum” dedi.

2022 yılı mart ayında en çok ihracat yapılan sektörlerin başında mobilya, elektrikli ev aletleri ve metal ürünler geldiğini açıklayan Başkan Büyüksimitci, ihracat yapılan ülkeler sıralamasında ise Almanya, Irak ve ABD’nin ilk üç sırayı aldığını söyledi. Kayseri olarak yılın ilk çeyreğinde son derece başarılı bir performans gösterdiklerini ifade eden Başkan Büyüksimitci, “İhracatta tarihinin en yüksek ilk çeyrek performansını ve en yüksek aylık ihracat rakamına ulaştık. Yılsonu hedefimizi yakalamak için yükseliş ivmemizin devam ediyor olması lazım ki inşallah bu şekilde de devam ediyoruz. Yıllık yüzde 30’un üzerinde bir artışımız var. Buda yılsonu hedefimiz olan 4 milyar doları rahatlıkla yakalayıp, hatta bir miktarda geçeceğimiz anlamına geliyor. Ben ülke ekonomisine katkı sunan başta Kayserili sanayicilerimiz olmak üzere tüm ihracatçılarımıza ve çalışanlarımıza teşekkür ediyor, başarılarının devamını diliyorum” şeklinde sözlerini tamamladı.