TÜRKİYE FİNANS’TAN 100 MİLYON DOLARLIK EK KAYNAK
Türkiye Finans, ülke ekonomisine sunduğu finansman desteğini artırmaya devam ediyor. Üçüncü çeyrek itibarıyla nakdi ve gayri nakdi fonlarla ekonomiye 100 milyar liraya yakın katkı sağlayan kurum, Saudi Exim Bank ile bir finansman anlaşması imzalayarak Suudi Arabistan ile üretim ve ihracat yapan Türk firmalarına uygun koşullarla murabaha finansmanı sunacak.
turkiye-finanstan-100-milyon-dolarlik-ek-kaynak
  • 2955
  • 23.12.2022 12:25:26

Anlaşma çerçevesinde Türkiye Finans, 2023 yılı içerisinde 100 milyon USD tutarında bir finansman desteği sağlamayı hedefliyor.  Yılın üçüncü çeyreği itibarıyla nakdi ve gayri nakdi fonlarla milli ekonomiye sunduğu katkıyı 100 milyar liraya yakın bir seviyeye ulaştırarak üretim ve ticaretin içerisinde olmayı sürdüren Türkiye Finans, Saudi Exim Bank ile bir finansman anlaşması gerçekleştirdi. Taraflar, anlaşmayı Türkiye-Suudi Arabistan İş ve Yatırım Forumu’nda gerçekleştirilen bir törenle imzaladılar. Türkiye Finans’ın bronz sponsor olduğu forumun ev sahipliğini DEİK yaptı. Anlaşma çerçevesinde, 2023 yılı içerisinde 100 milyon USD tutarında bir finansman desteği sağlamayı hedefleyen Türkiye Finans, Suudi Arabistan’dan ham petrol haricinde ürün/hammadde ithal eden Türk firmaların satın aldıkları malların bedellerini murabaha finansmanı sağlayarak karşılayacak. Söz konusu finansman kaynağı Türk firmalarının uygun koşullarla işletme sermayesi ihtiyaçlarını karşılamalarına destek olacak.

Konu ile ilgili görüş veren Türkiye Finans Genel Müdürü Murat Akşam “Türkiye Finans olarak katılım finans sisteminin özünde yer alan üretimi, ticareti ve ihracatı destekleme önceliğimizi hız kesmeden sürdürüyoruz. Bu bakış açısıyla ülke ekonomisine sunduğumuz finansman desteğini istikrarlı bir şekilde arttırıyoruz. Üçüncü çeyrek itibarıyla nakdi ve gayri nakdi fonlarla milli ekonomiye sunduğumuz katkıyı 100 milyar liraya yakın bir seviyeye çıkartarak ticaretin içinde olmayı sürdürdük. Amacımız üretimin ve ticaretin içinde olan firmaların finansman ve nakit yönetimi ihtiyaçlarında duydukları desteği sağlamak. Özellikle ihracat ve ithalat yapan, üretim ve ticaretin içinde olan müşterilerimizin finansal anlamda ihtiyaçlarını hızlıca karşılamak amacıyla uygun maliyetli finansman seçenekleri ve kaynaklar bulmak noktasında çalışmalar gerçekleştiriyoruz” dedi.