ORDU’DA ÇALIŞMALAR AKADEMİK BOYUTA TAŞINIYOR
Ordu Belediyesi, çalışmalarda verimliliği artırmak ve ekonomik katma değer yaratacak yeni yatırımlar yapmak amacıyla Belediye Akademisi kuracak. Çalışmaların tamamı bu akademi üzerinden gerçekleştirilecek.
orduda-calismalar-akademik-boyuta-tasiniyor
  • 567
  • 21.04.2022 18:17:43

Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Hilmi Güler, daha verimli bir çalışma ile halk ve hizmet odaklı belediyecilik anlayışı için bir akademi kurulacağını söyledi. Nisan ayı olağan meclis toplantısında konuşan Güler “Büyükşehrin ve diğer belediyelerimizin birbirini daha iyi anlaması, verimi artırmak ve farkındalığı oluşturmak açısından bir belediye akademisi kuruyoruz. Bu belediye akademisinde bürokratlarımız, çalışanlar ana vizyonumuzu görmüş olacak. Verimlilik açısından, çağdaş belediyecilik açısından bir ortak payda üzerinde oluşturacağız bu çalışmaları. Klasik belediyeciliğin dışındaki modern belediyeciliği, çağdaş belediyeciliği ve verimlilik artırımını bu akademide pekiştireceğiz. Burada performans sistemini de anlatacağız. Bunlar aslında bünyede var olan çalışmalar ama yeterince uygulanamamıştı. Burada performans sistemi ile herkesin verimini artıracağız. Böylelikle daha verimli, yoğun, çalışkan daha halk ve hizmet odaklı bir belediyecilik anlayışını gerçekleştireceğiz. Akademimiz DAVET Girişimcilik Merkezinde faaliyet gösterecek” dedi.
“100 BİN FİDE DAĞITILACAK”
Kabak, karpuz, kavun tohumları ile domates, salatalık, biber ve patlıcan fidelerinin yakın zamanda dağıtılacağını açıklayan Başkan Güler, “İlkokullarımızda 150 bin öğrenciye tohum dağıtacağız. Kabak, karpuz ve kavun tohumları. Geçen sene karpuzun şehrimizde yetiştirilebilir olduğunu göstermiştik, şimdi de kavun da deneyeceğiz. Eğer biz başından beri dağıttığımız hayvanları kendi bünyemizde tutmuş olsaydık, Ordu’nun en büyük çiftliğini kurmuş olurduk. 1.500 koyun, 450 Halep keçisi, 150 manda ve jersey ile birlikte 2 bin 400 başlı bir çiftlik. Böyle bir çiftlik bildiğimiz kadarıyla Ordu’da yok. Ürettiğimizi hesap ettiğimiz 200 bin kazı da koysak artık burası dolup taşıyor. 35 bin yumurta da 700 mağazada satılıyor. Ordu’da fındık varken tarım ve hayvancılık tepe noktasında tartışılıyor. 100 bin de fide ürettik domates, salatalık, biber ve patlıcan. Bunlarda her eve lazım yiyecekler. Bunları da yakında dağıtacağız” diye konuştu.
“ŞEHİR MOBİLYALARI İÇİN USTA EKİP OLUŞTURULUYOR”
Ordu’nun şehir mobilyalarının kendi bünyesinde kurulan ekip ile yapıldığı ifade eden Başkan Güler, “Kendi şehir mobilyalarımızı biz üretiyoruz. Bu kapsamda usta alacağız. Bu demirci ustası olabilir, taş ustası, duvarcı ustası olabilir” dedi.
Kurulan ekip ile birlikte beklemeden işlerin yapılacağını söyleyen Başkan Güler, şunları kaydetti:
“Parklar ve Yeşil Alanlar Dairesi Başkanlığımız tecrübeli marangozlardan bir ekip yaptı. Kendi şehir mobilyalarımızı biz üretiyoruz. Bu kapsamda usta alacağız. Bu demirci ustası olabilir, taş ustası, duvarcı olabilir. Bu ekiple de ayrıca elimizin değdiği yerlere fazla beklemeden, bürokrasi ile uğraşmadan imar faaliyetlerini sürdüreceğiz”


“YENİ OTOPARKLAR OLUŞTURACAĞIZ” 
Son iki yıllık süre de Ordu’nun trafik anlamındaki çalışmalarına yoğunlaşacaklarını belirten Başkan Güler, “Yoldu, suydu bunları zaten yapıyoruz. Son iki yılda bizim için trafik önemli olacak. 11 kavşak çalışması yaptık. Otoparklar üzerinde duruyoruz. Çünkü şehrimiz turist çekmeye başladı. Gelen misafirlerimizi park sorununun olmaması lazım. Ordu dört dörtlük bir şehir olarak son iki yılında bu şekilde girip çalışmalarını sürdürecek” şeklinde konuştu. 
“ÜNYE LİMANI’NA YAP İŞLET DEVRET MODELİ”
Ünye limanının sadece Ünye’ye değil Ordu’ya, Karadeniz’e büyük bir gelir ve avantaj sağlayacağını aktaran Başkan Güler, liman ihalesinin 25 Mayıs 2022 tarihinde yapılacağını duyurdu.
Yap, işlet ve devret modeli ile çalışmanın yürütüldüğünü de değinen Başkan Güler, sözlerini şöyle tamamladı: 
“Liman ihale tarihi de 25 Mayıs 2022’de yapılacak. Bu yatırım 200 milyon dolarlık. Eğer gerçekleşirse Ordu’muz için önemli bir şey bu. Bu bir kiralama değil yap, işlet, devret modeli. Bazıları buna kiralama diye bakıyor. Ordu’ya çok güzel bir avantaj sağlayacak. 30 senedir 180 metrelik bir rıhtım ile yükleme yapılıyordu. Biz yaptığımız iş ile 330 metrelik bir liman oldu. En son oradan geçerken limana üç gemi yanaşmıştı. Önceden tek gemi yanaşabiliyordu. Artık gemiler beklemeyecek, demoraj ödeyemeyecek. Bu sadece Ünye’ye değil, bütün Ordu’ya, Karadeniz’e gelir ve avantaj kazandırıyor”